De vele voordelen van appelazijn

Appelazijn wordt gemaakt van de sap van appels. Via fermentatie worden de suikers omgezet in alcohol en vanuit alcohol wordt het verder omgezet in azijnzuur.

De vele voordelen van appelazijn

1. Ondersteunt de spijsvertering doordat het helpt om de productie van maagzuur te verhogen. Mensen met maagklachten produceren vaak te weinig maagzuur in plaats van te veel maagzuur. Bij het ouder worden neemt de productie van maagzuur ook af.

2. Helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Dit vermindert het risico op overgewicht, insulineresistentie en diabetes type 2.

3. Vermindert cravings en eetbuien door het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

4. Remt bacteriën en parasieten. Azijn wordt niet voor niks gebruikt als conserveringsmiddel in producten.

5. Appelazijn smaakt dan wel zuur. In het lichaam werkt het basisch. Dit zorgt ervoor dat het lichaam minder hard hoeft te werken om evenwicht te behouden in de zuur-base balans.

Hoe gebruik je appelazijn?

- Kies biologisch en ongefilterde appelazijn

- Na het opstaan of 15 minuten voor de maaltijd

- 1-2 theelepels mengen met 200 ml water. Begin met 1 theelepel

- Drink het door een rietje om het tandglazuur te beschermen.

Gezondheid bestaat altijd uit meer factoren die ondersteunend zijn. Eén product is nooit een wondermiddel. Het is één van de factoren die bijdraagt. Waar appelazijn een hele goede voor is!

Vorige
Vorige

Insulineresistentie: de oorzaak van veel welvaartsziekten

Volgende
Volgende

Welke groente en fruitsoorten kun je het beste biologisch kopen: dirty dozen en clean fifteen 2022