Receptidee: vezelrijk noten-, pitten- en zadenbrood
Dit recept is een alternatief voor brood. Het is snel gemaakt waar ik een voorstander van ben, én het is een bommetje aan voedingsstoffen door de verschillende ingrediënten. Dit brood is o.a. een goed alternatief bij darmproblemen, een verhoogd cholesterol, diabetes, ketogeen dieet en hormonale klachten.
Ingrediënten:
· 100 gram walnoten
· 100 gram zonnebloempitten
· 100 gram lijnzaad
· 50 gram sesamzaad
· 50 gram pompoenpitten
· 50 gram amandelen/hazelnoten
· 50 gram amandelmeel
· 4 biologische eieren
· 50 ml extra vierge olijfolie
· 1 theelepel zeezout/jodiumhoudend zout
Benodigdheden:
- Cakevorm
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Klop de eieren met de garde los
- Voeg alle overige ingrediënten toe
- Roer met de garde
- Bedek de cakevorm met bakpapier
- Schenk het beslag in de cakevorm
- Zet het brood 60 minuten in de oven
Optioneel: hak de walnoten/amandelen/hazelnoten in kleinere stukjes
Je kunt het brood 3-4 dagen bewaren in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.
Eet smakelijk!