Receptidee: waterkefir maken

Waterkefir na 48 uur fermenteren

Het is de eerste keer dat ik dit drankje zelf maak en ik kan je zeggen, het is ontzettend makkelijk en vol met levende bacteriën voor de gezondheid van de darmen en jouw immuunsysteem.

Recept

Benodigdheden:
-Wekpot / glazen kan
-Zeef (plastic)
-Doek met elastiek als er geen deksel op de pot of kan zit
-Houten pollepel

Let op: de kefirculturen kunnen niet tegen metaal/koper keukengerei

Ingrediënten:
-Zakje met kefirbacteriën (online te verkrijgen of bij een biologische supermarkt)
-1 liter water op kamertemperatuur
-3 eetlepels biologische ruwe rietsuiker
-3 biologische gedroogde vijgen
-Halve biologische citroen

Bereidingswijze:
-Los de suiker op in 1 liter water
-Voeg de bacteriën toe en roer deze tot de poeder is opgelost met een houten pollepel
-Snijd de citroen in schijfjes
-Voeg de vijgen en citroenschijfjes toe
-48 uur laten staan met een doek (met elastiek er om heen / deksel
-Na 48 uur haal je met een zeefje de vijgen en citroen eruit en drinken maar!

Optioneel: je kunt een glas (200 ml) apart zetten en opnieuw kefir maken. Op deze manier heb je het zakje met kefirbacteriën niet nodig.

Vorige
Vorige

Hoe voeding ons leven verandert, verhalen uit de diëtistenpraktijk in Amersfoort

Volgende
Volgende

Receptidee: vezelrijk noten-, pitten- en zadenbrood