Receptidee voor gembershots
Je kunt ze net zo makkelijk zelf maken in plaats van te kopen in de winkel.
Gember is goed voor het maag- en darmstelsel. Het bevordert de spijsvertering en helpt deze te ondersteunen wanneer deze zwak is. Het helpt tegen ontstekingen en heeft antibacteriële eigenschappen. Niet voor niks dat het zo goed is bij keelpijn of koorts.
Een shotje voor de maaltijd of pulp toevoegen aan de maaltijd zal je vertering goed doen. Dit is dan ook een goede toevoeging bij klachten als PDS (prikkelbare darmsyndroom). Mocht je vooral maagklachten hebben, zou het kunnen zijn dat sinaasappel, limoen en de zwarte peper minder goed vallen. Probeer het uit en ga anders alleen voor gember, zoals gemberthee.
Benodigdheden:
-blender
-zeef
-vruchtenpers
Ingrediënten:
-2 perssinaasappels
-stuk gember (lengte van de hand)
-1 limoen (of 1 citroen)
-zwarte peper
-2 glazen water (400 ml)
-Pers de sinaasappels en de limoen in de vruchtenpers
-Rasp de gember en snijd deze in kleine stukjes
-Voeg de geperste sinaasappel en limoen toe aan de blender met de stukjes gember
-Voeg vervolgens 2 glazen water toe en een klein beetje zwarte peper
-Zet de blender aan
-Gooi alles uit de blender in de zeef en vang het op in een beker. Eventueel ergens waar je het in kunt bewaren.
-Lekker genieten en wat je over hebt kun je bewaren in de koelkast
Tip: het overgebleven pulp in de zeef van de gember, kun je gebruiken als specerij bij bijvoorbeeld een curry gerecht.